De sista förberedelserna är igång!

Nu har vi påbörjat de sista förberedelserna för att kunna ta emot alla löpglada backentusiaster den 21 maj. Vi längtar efter att kunna genomföra ett lopp på riktigt och även om snön ligger kvar i backen och det är lite ombyggnationer på gång från Skistars sommarsatsning kommer vi kunna erbjuda en lika utmanande bana som vanligt! Starten är något flyttad i år men målgång sker precis som vanligt på toppen! Den exakta bansträckningen presenterar vi inom kort men här kommer en kort presentation av det vi vet.

De senaste åren har vi varit vana vid ständigt pågående byggarbeten i Hammarbybacken vilket medfört ändringar i bansträckningen bland annat för Stockholm Vattens ombygge av reningsverket. I år är det Skistar som påbörjat spännande utbyggnad av sommaraktiviteter i backen, bland annat för en framtida höghöjdsbana, rodel och framförallt sommarskidåkning! Dessa arbeten har bara precis dragit igång vilket gör att vi ännu inte riktigt vet exakt hur bansträckningen kommer se ut.

Det vi redan nu kan berätta för er som är vana löpare av Stockholms Brantaste är att starten kommer flytta och att inledningen av banan går upp för Sälen istället för som tidigare Trysil. Självklart kommer målgången vara högst upp på toppen som vanligt och banan innebär att ni springer upp för backen tre gånger. För knattar och barn blir det precis som vanligt en halv respektive en sträcka upp för backen.

Så fort vi har den slutgiltiga bansträckningen klar kommer den publiceras här på vår hemsida och våra sociala medier. Då kommer vi även veta exakt längt och stigning för årets bana.

Artikeln presenteras i samarbete med:
Trademax
Chili
Badshop
Golvshop