Tack för i år!

Nu kan vi lägga den åttonde upplagan av Stockholms Brantaste till handlingarna. 635 löpare var det som tappert tog sig upp för Hammarbybacken. Sällsynt bra förutsättningar för alla tävlande väntade i år då man under loppet klarade sig från nederbörd och stekande solsken, och det märktes då många riktigt bra tider presterades.

Längst fram i täten var det ofantligt spännande på herrsidan där det till sist var Filip Dahlgren som drog längsta strået med tiden 13:46, bara några sekunder från banrekordet. På damsidan putsade Yoie Bohlin sitt egna banrekord med minsta möjliga marginal, där var det aldrig något snack om slutsegern. Yoie sprang in på tiden 15:22, vilket gav en total sjätteplats bland alla, imponerande! I den könsneutrala klassen var det Daniel Nissila som tog hem det med tiden 20:49.

I årets nyhet, lagtävlingen, var det laget Jonas Leandersson löparen som tog hem det framför Jonas Leandersson orienteraren. Jonas Leandersson är en av sveriges bästa orienterare och dessutom en mycket vass löpare. Jonas ska gifta sig i år och hans vänner hade ordnat med svensexa på Brantaste och ställde upp med två starka lag. Laget Jonas Leandersson löparen bestod av herrsegraren Filip Dahlgren, tvåan Eric Börjeskog, samt Daniel Martinsson, Didrik Hall, Johan Hydén, Anton Sundin och Jonas själv, som dessutom bar upp pannbensväskan.

Det märks även att återväxten bland de yngre förmågorna är mycket god. I ungdomsklassen var det otroligt bra tider och verkligen flera ungdomar att hålla koll på i framtida resultatlistor. Max Österberg vann killklassen på tiden 16:31 och Olivia Grahn vann tjejklassen på 19:37. Från målgång kan det annars kommenteras vilken fantastiskt stämning det var runt varvnings- och målområdet. Det var ivriga påhejanden från alla möjliga håll och var det inte åskådare eller Stockholms Brantaste-orkestern så var det löparna som hejade på varandra.

Det är värt en extra guldstjärna tycker vi!

Fullständiga resultat finns här och kolla in vår Facebooksida för bilder från loppet.

Info om medaljer
Tyvärr saknades en låda med medaljer och det var många som blev utan vid målgång. Nu har lådan återfunnits hos postombudet och självklart ska alla som klarat av bedriften Stockholms Brantaste få sin medalj! Om du blivit utan, hjälp medaljerna att hitta hem genom att fylla i din adress i det här formuläret.