Våren nalkas – dags att dra igång med träningen!

Våren har kommit till Stockholm och för många av oss träningssuget på topp. Men hur gör man för att hålla i träningen över tid? Vi har samlat ihop några smarta tips här!

1. Kontinuitet. Det bästa sättet att bygga upp en grundkondition är att träna kontinuerligt. Här är inte det viktigaste att passen ska vara långa eller spektakulära, utan att träningen genomförs kontinuerligt över tid. Lägg ambitionerna på en nivå som du klarar att hålla. Man kan till exempel sätta som mål att ha 10-15 minuter med fysisk, pulshöjande aktivitet dagligen.

✔️

2. Multitaska. Är det körigt att hitta tid för träningen i vardagen? Då gäller det att vara effektiv. Utnyttja tiden då du ändå transporterar dig mellan olika platser till att få in lite extra fysisk aktivitet. Sätt barnen i vagn och spring med dem till förskolan, jogga till bussen, ta i lite extra när du cyklar till jobbet, sätt på hörlurar och lyssna in på mötet från löpspåret, gör situps framför teven. Visst kan kan man se lite knasig ut i några av dessa situationer men man får helt enkelt inte bry sig för mycket om vad andra ska tycka.

😅

3. Träna med vänner. Träningen blir så mycket roligare när man gör det tillsammans. Stäm träff med dina vänner i löpspåret istället för på fiket. Har man bara latmaskar till vänner så kan man börja träna med en träningsgrupp eller liknande och kanske skaffa några nya vänner på köpet.

🏃‍♀️🏃

4. Anmäl dig till ett lopp. Att ha ett mål att träna inför ger extra motivation att komma ut och få träningen gjord. Loppet ska vara kul, rimligt att klara av och inte för långt bort i tiden. Stockholms Brantaste är en utmaning som alla kan klara och avgörs i år lördagen den 21 maj i Hammarbybacken, som vanligt.

⛰️