Information om virtuellt lopp

Nu är det äntligen dags för Stockholms Brantaste 2021!

I år genomförs loppet virtuellt vilket innebär att du springer loppet när det passar dig. Mellan 29 maj och 19 juni kan du med hjälp av din träningsklocka eller telefon springa banan i Hammarbybacken när det passar dig bäst.

Vi samarbetar med appen RaceONE där du kan gå in och registrera dig. För att bekräfta att du är anmäld behöver du ange loppkoden som är 1922021. Du som är anmäld ligger med i startlistan för loppet kan då få din tid och placering registrerad. För barnloppet finns ingen loppkod utan där är det fri registrering som gäller. För knattar finns inget lopp alls i appen eftersom de springer för att ha roligt, inte ta tid eller räkna placeringar. Alla anmälningsavgifter i knatteklassen skänks precis som vanligt till Barncancerfonden.

Det finns ett lopp som heter Stockholms Brantaste 3,3 km som är det ungdomar över 13 år och vuxna springer. Barn mellan 7 och 12 år springer första backen upp till toppen. Knattar springer halva första backen, till kurvan vid första krönet. Glöm inte att ta en extra titt på bilden över banan så att du springer rätt. Vi har satt upp skyltar vid start, som i år är gemensam för alla klasser, och de tre platserna där vi har målgång. Det sitter också skyltar precis efter toppen där banans varv 1 och varv 2 delar sig.

För svar på frågor om hur appen funkar och eventuell felsökning hänvisar vi i första hand till RaceONE som har en steg för steg guide hur du som deltagare får igång appen https://raceone-sv.helpscoutdocs.com/article/229-virtuella-lopp-steg-for-steg

RaceONE har även en utmärkt förklaring hur du laddar upp din gpx fil i efterhand som finns här https://raceone-sv.helpscoutdocs.com/article/100-hantera-resultat#ladda-upp-gpx

Sista länken är en sida som samlar vanliga frågor och problem användare kan uppleva och svar på desammma, den finns här https://raceone-sv.helpscoutdocs.com/article/111-vanliga-fragor-och-svar-om-virtuella-lopp

Tänk på att det är många som använder Hammarbybacken som tränings- och rekreationsområde och att det därför gäller att hålla ögon och öron öppna när du springer. Under vissa dagar kommer liften vara öppen för cyklister och banan korsar vid flera platser cyklisternas nedfart så var extra vaksam på dem. Det är den vänstra liften nedifrån som är igång så när ni springer håll till höger i liftgatan för att undvika krockar.

Vi hoppas att ni alla får en härlig upplevelse i backen och vi hejar på er precis lika mycket som vanligt men i år på distans!