Varning för cyklister!

Stockholms Brantaste 2021 är igång!

I fantastiskt väder kunde vi i lördags äntligen öppna banan för er löpare. Vi hörde att det var många som passade på att riva av de 3,3 kilometrarna direkt och det är vi såklart väldigt glada över. Förhoppningsvis hade ni en bra dag i backen och för alla er som ännu inte sprungit önskar vi en lika fin upplevelse.

Varning för cyklister!

Vi vill återigen påminna om att det är många andra som använder backen, framförallt mycket cyklister under vissa tider. Det är därför bra om ni inte springer i den bana som för cyklar som slingrar sig ner från toppen och genom de olika backarna. Håll er gärna någon meter bredvid istället. Vi hörde att det i lördags skett några incidenter när cyklister och löpare nästan krockat. Vi rekommenderar att ni aldrig springer i deras bana och alltid håller ögonen öppna. Framförallt viktigt är det på lördagar och söndagar mellan 10-16 samt onsdagar 15-21 då liften är öppen för cyklister. Då är det såklart också viktigt att ni ser upp för liften när ni passerar den.

Om ni vill dela med er av er upplevelse så dela gärna bilder i sociala medier med hashtagen #stockholmsbrantaste. Även om vi inte kan vara i backen och titta på er så vill vi gärna se er glädje när ni tagit er till toppen eller oro inför uppgiften. Vi vill dela upplevlsen med er!